Kevin wint 4 medailles op de Jaargangfinales te Leiden

In het weekend van 20 en 21 februari jl. hebben de Kimbrianen Cas Vandewall, Luca Bourdjanadze en Kevin Senden deelgenomen aan de officieuze Nederlandse Kampioenschappen zwemmen; de Jaargangfinales te Leiden. Cas kwam op zaterdag aan de start op de 100m vlinderslag. Luca op de 100m en 200m vrije slag en zondag op de 100m wisselslag, de 50m en de 400m vrije slag. Kevin zwom zaterdag de 50m vrije slag en de 100m wisselslag, op zondag de 100m vrije slag en de 50m vlinderslag.

Op zaterdag kwam coach Aimée de jongens aanmoedigen op deze gezellige en spannende wedstrijd in zwembad De Zijl te Leiden. Luca mocht op de 100m vrije slag de spits afbijten. In een prima race kwam hij hierin op de laatste meters net een tiende tekort om zijn PR aan te scherpen, met 1.07.48 werd hij 12e. Even later was het de beurt aan Kevin die als 4e stond geplaats op de 50m vrije slag. Na de start lag hij zo rond de 5e à 6eplaats, maar langzaam zwom hij zichzelf naar voren. Na een goed keerpunt kun hij zijn race goed doortrekken en werd 2e in de serie. In de 1e serie had nog een jongen sneller gezwommen, maar zijn race was toch voldoende op het brons on ontvangst te mogen nemen. Zijn tijd van 0.33.57 was ruim een halve seconde sneller als ooit tevoren.

Even over de helft va de wedstrijd was het weer de beurt aan Luca, nu op de 200m vrije slag waarvoor hij als 12e stond ingeschreven. Met een hele goede start en prima keerpunten wist hij in een vlakke race ruim 5sec. te verbeteren. Zijn tijd van 2.27.28 was dus een dik PR en hiermee werd Luca in totaal 9e van Nederland. Daarna was het weer de beurt aan Kevin, nu voor zijn 100m wisselslag. Als 8e geplaatst mocht hij in serie 2 van de 3 zijn race starten in baan 4. Waar hij op de vlinderslag nog een beetje voorzichtig begon kon hij op de rugcrawl maar met name de schoolslag opstomen. Op de laatste baan was het nog heel spannend met baan 5, maar werd hij net 2e in de serie. Waar normaal serie 3 nog een stuk sneller gaat was dat nu niet het geval, iedereen beet zijn tanden stuk op deze tijden en dus werd Kevin 2e van Nederland en mocht hij zilver in ontvangst nemen. Helemaal op het einde was het dan ook nog de beurt aan Cas. Na het lange wachten in het warme zwembad is dit niet de meest prettige voorbereiding en dat kwam ook een beetje naar voren in zijn tijd. Als 7e geplaatst ging hij te water in serie 2 en uiteindelijk wist Cas zich in een moeizame race te knokken naar een 12e tijd van Nederland.

Na een nacht slapen stond op zondag voor Luca en Kevin deel 2 op het programma. Ook nu weer Luca als eerste aan de start, hij zwom de 50m vrije slag. Als 12e geplaatst probeerde hij al zijn energie in deze 2 banen te stoppen, maar ook de rest ging erg snel. Luca zwom een goed PR van bijna een halve sec. en werd uiteindelijk 14e van Nederland. Niet heel veel later was het de beurt aan Kevin die als 1e stond geplaatst op de 100m vrije slag. Zijn inschrijftijd had hij pas nog verbeterd met 5sec. dus de verwachting was dat er niet meer zo heel veel vanaf zou kunnen. Niets was minder waar, want de eerste 50m bleef hij nog bij de rest van het veld, hij keerde net als eerste na 50m maar daarna was niemand bestand tegen zijn enorme tempoversnelling. Met een ruime voorsprong van 3sec. tikte hij als eerste aan en zwom hij met 1.11.89 maar liefst 2,5sec sneller als ooit tevoren, hiermee werd hij dus Nederlands Kampioen!

Halverwege het programma stond Luca voor de opdracht zijn 400m vrije slag te verbeteren. Met een soortgelijke race als zijn goede 200m vrije slag op zaterdag zwom hij heel strak naar een schitterende eindtijd van 5.09.00 en wist hij zich 8sec. te verbeteren. Uiteindelijk werd Luca hiermee 7e van Nederland. Vlak hierna stond Kevin weer aan de start op zijn favoriete 50m vlinderslag waar hij ook nu weer als eerste stond geplaatst. Waar hij op de start nog een klein beetje verliest t.o.v. de concurrentie wist hij met zwemmen dit gaatje snel te dichten en na het keerpunt lichtelijk afstand te nemen van de rest van het veld. Ook nu zwom hij weer een PR en met 0.37.37 werd hij weer Nederlands Kampioen! Een tijd die zelfs nog sneller was als op zaterdag een leeftijd ouder, dus daar mag hij extra trots op zijn. De concurrentie werd nu op een dikke seconde gezet. Luca mocht het al succesvolle weekend afsluiten met de 100m wisselslag. Waar zijn eerste 3 banen nog van een heel goed niveau waren, kon hij dit op de laatste baan helaas geen vervolg geven. Helemaal moe gestreden kwam hij uiteindelijk tot een tijd van 1.18.31 en werd hij hiermee 8e.

Al met al een super weekend voor ZV Kimbria met de nodige persoonlijke records en weer een kampioen rijker, een tweevoudige zelfs huiswaarts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>