Driekamp deel 3 te Maastricht

De 3e en laatste Driekamp van dit seizoen stond voor velen in het teken van wisselslag. En dan niet zomaar een afstand, het was deze keer de 400m wisselslag. Voor een groot aantal zwemmers de eerste keer dat ze deze afstand ooit mochten zwemmen in wedstrijdverband.

Voor Dario en Maikel was het niet de eerste keer, maar het was wel de eerste keer voor Dario on der de 5 minuten grens. Niels zwom hem voor de 2e keer en verbeterde zich met ruim een halve minuut. Voor Laurens, Luca, Xavi Cas en Maikel was het wel de eerste keer, waarbij Luca al ruimschoots onder de NJJK korte baan limiet wist te duiken en deze volgend seizoen zo goed als zeker op de NK mag zwemmen. De anderen zwommen deze afstand zeer verdienstelijk en kunnen terugkijken op een goed resultaat.

Bij de dames stonden Demi, Milou, Zoë, Jessie en Pia aan de start voor deze mooie afstand. Voor Demi inmiddels al de 4e keer, zij is hierop regerend Nederlands Kampioene. Zij zwom maar net iets langzamer als op de NJJK korte baan in deze tijd van behoorlijk vermoeiende trainingsweken. Milou zwom een goede vlakke race en behaalde hiermee een nieuw LK-limiet. Zoë en Jessie zwommen deze afstand net als Milou voor het eerst en wisten zich goed staande te houden met eindtijden die dicht in de buurt van een LK-limiet voor volgend seizoen zaten. Anouk, Inge en Bianca wisten ook deze 400m wisselslag voor het eerst goed te beëindigen en konden voldaan terugkijken op hun race. Helaas werd Vera door een foutief rugcrawl keerpunt gediskwalificeerd, haar tijd was echter ook een prima resultaat maar die telt nu helaas niet.

Voor Kevin, Giles en Kyjel stond de halve afstand op het programma, de 200m wisselslag. Kevin zwom een dik PR van bijna 10 seconden, Giles en Kyjel zwommen deze afstand voor het eerst en wisten mooie tijden te zwemmen. Een uitdaging deze tijden voor de volgende keer proberen te verbeteren. Ook Xaviënna zwom deze 200m wisselslag voor het eerst, met haar tijd zat ze precies tussen Giles en Kyjel in en ook voor haar een goed resultaat.

Vervolgens een aantal Kimbrianen die voor het eerst de 25m vlinderslag mochten zwemmen. Tijn, Anne-Marie, Aylin, Tugra, Quinn, Noemi, Sara en Matilde wisten deze allemaal met vlag en wimpel te doorstaan en konden zo met een goed gevoel na hun race het water aan de overkant verlaten. Goed gedaan!

Voor Bente stond de dubbele afstand op het programma, de 50m vlinderslag. Na een onoplettendheidje vanaf de kant mocht zijn dan uiteindelijk toch haar race zwemmen. Wellicht ook door de emoties wist zij haar PR net niet te verbeteren, maar toch weer een nette race afgeleverd.

Silas wist op zijn favoriete slag een nieuw PR te zwemmen. Op de 200m rugcrawl zwom hij er 2 seconden vanaf en zet hiermee zijn stijgende lijn door. Mikail deed hier op de halve afstand een behoorlijke schep bovenop, want met een tijdsverbetering van maar liefst 17 seconden zwom hij een puike race!

Ook Milou zwom de 200m rugcrawl en ondanks haar dikke PR wist ze helaas net niet het LK-limiet in haar wacht te slepen. Het uitglijden bij de start was hiervan wellicht de grootste oorzaak, maar wel weer een ervaring erbij want ook van fouten kun je leren en beter worden. Anouk zwom een zeer verdienstelijke 100m rugcrawl bij de dames, waarin ze maar een fractie van haar PR was verwijderd. Voor deze dames was het echter al de 2e afstand van de middag, met de 400m wisselslag nog een beetje in de armen een nette prestatie.

De jongste Kimbrianen mochten vervolgens aantreden voor de borstcrawl, of beter gezegd de vrije slag. Tijn wist op de 50m zijn tijd te verbeteren met exact 6 seconden, Anne-Marie kwam in haar race er dicht bij in de buurt en Aylin zwom deze voor het eerst en kan tevreden terugkijken op haar race. Giles zwom na een sterke 2e baan naar seriewinst en een nieuw PR, Quinn dook er ook bijna 2 seconden onder en Tugra maakte de serie bij de jongens compleet, echter hij kon zijn tijd helaas net niet verbeteren. Xaviënna en Bente doken bij de meisjes wel een fractie onder hun oude toptijd, Matilde zwom net als Aylin deze afstand voor het eerst en kon ook hier met een voldaan gevoel op terugkijken.

Noemi en Sara stonden op voor de 100m vrije slag. Nog nooit door Noemi gezwommen, maar dat maakte haar niets uit. Gewoon 2e worden en een mooie tijd neerzetten is wat zij deed. Sara wist haar beste tijd ooit ook met maar liefst 5 seconden te verbeteren. Mooie resultaten meiden! Luca en Kyjel zwommen deze afstand bij de jongens. Luca won zijn race dik en zette een mooie vlakke race neer met slechts een fractie boven zijn beste tijd ooit. Voor Kyjel was de 200m wisselslag zichtbaar nog aanwezig, hij kwam net nog wat kracht tekort en wist daardoor zijn tijd niet te verbeteren.

Cas deed er m.b.t. de afstand een schepje bovenop, hij zwom de 200m vrije slag. Na de 400m wisselslag wist hij toch een nette race te zwemmen, weinig op aan te merken maar zo’n wisselslag hakt er natuurlijk wel in. Toch zwom hij maar net boven zijn PR. Na Cas deed Kevin er nog een schep bovenop, hij mocht voor het eerst de 400m vrije slag zwemmen. Na een ietwat voorzichtige opening trok hij de resterende 300m goed door en wist hij een mooie tijd neer te zetten.

Dario en Maikel hadden een pittige trainingswedstrijd. Na de 400m wisselslag nog een 200m vlinderslag, dat is lekker voor de armpjes. Beiden wel behoorlijk boven hun beste tijd, maar na hun trainingsopbouw en de 400ws een goed resultaat. Daar waar Laurens en Niels de halve afstand moesten zwemmen. Laurens dook voor het eerst onder de 1.10 en Niels zette een dik PR op de klokken. Dat allemaal ook na een pittige 400m wisselslag, knap hoor!

Pia, Milou, Inge, Zoë, Jessie en Bianca tikten als Kimbrianen in deze volgorde aan op de 100m vlinderslag bij de dames. Nog moegestreden van de 400m wisselslag wisten Pia, Milou, Jessie en Bianca toch nog een mooi PR te zwemmen, alle andere dames zaten hier trouwens ook vlak bij in de buurt.

De laatste persoonlijke afstand van de middag was de extra ingelaste 200m schoolslag. Eerst de jongens die werd wijsgemaakt dat 3.07 de LK-limiet zou zijn. Een getergde Xavi liet zich niet uit het veld slaan en zwom “gewoon” 2 PR’s. De tussentijd op de 100m was sneller als ooit en de eindtijd van 3.02 was natuurlijk top! Ook Maikel wist deze 200m goed door te trekken en ook hij dook met 3.24 onder de LK-limiet van 3.29! Bij de dames zwom Demi een zeer verdienstelijke 200m schoolslag en een mooi PR. Vera was ook heel goed op weg naar een nieuw LK-limiet, echter de laatste 50m begonnen toch zwaar te worden. Toch wist ze zich er knap doorheen te slaan en toch nog een PR te zwemmen, helaas voor haar net boven de limiet.

Op de afsluitende estafettes zwom Kimbria zich nog 2x naar het zilver. Eerst de jongens Quinn, Tugra, Kyjel en Giles. Zij zwommen samen naar 3.32.80 en de meiden waren extra gemotiveerd dit te verbeteren. Met Noemi, Sara, Bente en Xaviënna zwommen zij naar 3.28.44 en deden het dus net nog wat beter. Super meiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>