Thuiswedstrijd voor de minioren

De 3eminiorenwedstrijd werd door Kimbria georganiseerd in het Geusseltbad en wij namen met 22 zwemmers hieraan deel. De wedstrijd werd gezwommen over 6 banen, de banen 1 en 8 bleven leeg en de deelnemers zwommen hun afstanden in de banen 2 t/m 7.

Op de 400m vrije slag stond als enige Kimbria deelneemster Xaviënna aan de start. Zij wist haar inschrijftijd met ruim 10” te verbeteren en werd hiermee 4e van de meisjes minioren 5. Direct gevolgd door de meiden Emily en Anne-Marie. Zij zwommen voor het eerst ooit de 100m wisselslag op een wedstrijd, beiden deden dat zeer verdienstelijk en Emily behaalde zelfs een zilveren medaille.

Kevin wist op de 50m vrije slag zijn goede vorm door te trekken, hij verbeterde zichzelf met 2 seconden en won het goud. Voor Quinn en Tijn was dit de eerste keer in wedstrijdverband en Quinn ging er meteen met het brons vandoor! Onze jongste deelnemer Tijn wist deze afstand net onder de minuut te eindigen.

In programma 4, de 200m wisselslag meisjes minioren 4 stonden er maar liefst 4 Kimbrianen aan de start. Ook voor Moira, Faye, Tereza en Bente was dit de eerste keer ooit op een wedstrijd. Allemaal zwommen ze net boven of net onder de 4 minuten grens. Bente was de snelste van de 4 meiden op een 4e plek, Tereze werd 5e en Faye 6e. Helaas kreeg Moira aan diskwalificatie.

Op de 50m vrije slag jongens minioren 5 hadden we voor KimbriaTugra aan de start. Hij wist zijn persoonlijk record met 7 seconden te verbeteren en dat op slechts 2 banen en werd hiermee 4e! Ook de jongens minioren 6 wisten zichzelf te verbeteren op de 100m wisselslag. Luca zwom na oa. een hele goede schoolslag naar het goud, Cas behaalde brons en Finn werd 6e. Kyjel zwom ook zijn snelste tijd ooit, maar ook voor hem helaas een diskwalificatie.

De meisjes junioren 1 en 2 stonden voor de dubbele afstand, de 200m wisselslag aan de start. Bianca begon in serie 1 met een dikke tijdsverbetering en een 6e plek. Zoë, Pia en Jessie deden haar dit na en behaalden goud, zilver en brons in mooie tijden.

Niels, Silas en Collin stonden in het laatste programma voor de pauze aan de start op de 200m rugslag jongens junioren 1 en 2.Met een kleine verbetering won Niels het goud, Silas zwom een hele mooie tijd en werd hiermee 4e, Collin zwom deze afstand voor het eerst en wist hem keurig te volbrengen.

Na de pauze begonnen we weer met Xaviënna. Nu op de 100m wisselslag, maar helaas maakte zij een fout in het rugslag naar schoolslag keerpunt en kreeg een diskwalificatie. Op de 50m vrije slag stonden Emily en Anne-Marie voor hun 2e wedstrijd aan de start. Weer behaalde Emily zilver en helaas startte Anne-Marie voor het startsignaal en kreeg ook zij een diskwalificatie achter haar naam.

Bij de jongens minioren 2, 3 en 4 alleen Kevin aan de start op de 100m wisselslag. Met een straatlengte voorsprong won hij deze race, maar de jury vond dat ook hij reglementaire fouten had gemaakt en dus helaas wederom een diskwalificatie voor een Kimbriaan.

Op de 50m vrije slag meisjes minioren 4 ging gelukkig alles wel volgens de reglementen. Faye (4e), Bente (5e), Terezza (8e) en Moira (11e) zwommen hun race goed uit. Deze keer wist alleen Bete haar tijd te verbeteren. Op de 200m wisselslag jongens minioren 5 was het wederom raak. Alle concurrenten van Tugra werden gediskwalificeerd en dus won hij het goud, overigens wel met een goede race dus dik verdiend!

De jongens minioren 6 stond de 400m vrije slag nog te wachten. Vanaf het begin was het direct duidelijk wie de medailles onderling gingen verdelen en het was uiteindelijk weer Luca die met een ruime tijdsverbetering het goud opeiste. Ook Cas zwom een beste tijd en werd 3e. Finn behaalde moe gestreden een verdienstelijke 6e plek, hij zwom deze lange afstand voor het eerst op een wedstrijd.

Als voorlaatste programma stonden de meiden junioren 1 en 2 weer aan de start, nu voor de 200m rugslag. Van start tot einde geleid door Jessie die in een mooie tijd wist te winnen en dus het goud mee naar huis mocht nemen. Zoë maakte het de eerste 100m nog even spannend voor zilver, maar trok dit vervolgens ruim naar zich toe. Pia kon deze dames niet volgen, maar zwom wel een persoonlijk record en werd 4e en Murren en Bianca vochten een onderling duel uit wat in het voordeel van Murren werd beslist (7e en 8e). Murren zwom deze afstand voor het eerst, Bianca verbeterde zich met ruim 3 seconden.

Tot slot de jongens junioren 1 en 2, waar Niels van begin tot einden aan de leiding lag en ook in een nieuw persoonlijk record wist te winnen. Ook Silas zwom 6 seconden sneller als ooit tevoren en werd 7e. Collin wist net als de rugcrawl ook nu de race goed te eindigen, hij werd hiermee 14e.

Alles bij elkaar wist ZV Kimbria 8x goud, 4x zilver en 4x brons in de wacht te slepen. Van de 37 afstanden werden er uiteindelijk maar liefst 33 in een persoonlijk record beëindigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>