Competitie deel 3 te Melick

Met een voorsprong van zo’n 60 punten (= 1 minuut) op de nummer 2 van de ranglijst in de C-competitie stond nu de 3e ronde in Melick op ons te wachten. Een competitiewedstrijd waarvan de zwemmers niet heel erg warm werden deze te zwemmen, het bad in Melick is namelijk sterk verouderd en de 4 banen betekenen altijd een lange wedstrijdduur. Koploper zijn geeft dan nog een kleine motivatie, want dit seizoen promoveren is definitief geen competitie in Melick meer volgend seizoen!

Met de afwezigheid van een paar belangrijke punten zwemmers en de wetenschap dat snelle tijden in Melick haast onmogelijk zijn lieten we vanaf de start van de wedstrijd al meteen behoorlijk wat punten liggen. Een niet fitte zwemmer is natuurlijk niet fijn, maar positief gezien toch prettig dat de wedstrijd door iedereen werd uitgezwommen. Anders had het ons nog meer punten gekost.

Gelukkig waren de minioren, enkele junioren en een paar zwemmers van de B-groep wel nog aardig op dreef, daar waar ze konden hebben ze nog wat punten goed kunnen maken door een mooi persoonlijk record te zwemmen. Bij de senioren is dat nu eenmaal wat moeilijker, het bad in Melick is aan de keerpuntzijde (volgens het bordje) 110cm diep, een normaal keerpunt maken is als je deze (on)dieptes niet gewend bent niet zo heel erg gemakkelijk meer bij een lengte van 1m75 en langer. Wel stonden we wederom als één team aan de rand van het zwembad en werd er tot op het einde aangemoedigd door de zwemmers, gelukkig waren de factoren waar we wel invloed op konden uitoefenen wel aanwezig.

Uiteindelijk mocht het niet helemaal baten, want we eindigden de wedstrijd in de 3e ronde van de landelijke C-competitie op een 11e plek met een grote achterstand op de nieuwe koploper ZVV. In de totaalstand staan we gelukkig wel nog op een 2e plek, maar de nummers 3 (SCOM/De Zeehond’73) en 4(De Lansingh) volgen op een achterstand van minder dan 30 seconden. Zelfs de verenigingen op plekken 5 (De Forel) en 6 (OEZA) zijn nog zeker niet kansloos om een top 3 notering in de wacht te slepen! Daar waar alleen de nr. 1 t/m 5 promoveren gaat dit in de C-competitie nog een spannende slotwedstrijd worden, want ook wij kunnen nog uit de top 5 gestoten worden.

De 4e en laatste competitieronde zal plaatsvinden in ons eigen vertrouwde en schitterende Geusseltbad. Dan is het hopen op een goede vorm van het gehele team (dus er is werk aan de winkel voor de trainers), zodat we met z’n allen nog een mooie eindsprint eruit kunnen persen en vervolgens wellicht nog voor een kampioenschap kan zorgen. De achterstand op de koploper is echter een dikke minuut, dus dat zal niet zo gemakkelijk worden. Maar als we net zo’n goede ronde draaien als de eerste competitiewedstrijd in ons eigen bad is alles nog mogelijk!

Een reactie op “Competitie deel 3 te Melick

 1. Jos Wesché

  Beste Rick, jouw verslag heb ik gelezen. Ik merk dat er een teleurstelling heerst na deze gezwommen wedstrijd.
  Van andere zwemmers had ik ook al vernomen dat de omstandigheden niet optimaal waren. Vooral de keerpuntzijde was voor groteren onder ons een dilemma. Ik vraag me af hoe de KNZB zulk zwembad als wedstrijdbad kan goedkeuren. Zijn hier geen normen aan verbonden? Hoe dan ook, het is voor iedereen hetzelfde maar de zwemmers van de thuisvereniging weten en voelen hoe ze het één en ander aan moeten pakken. Dat is het thuisvoordeel. Als je dan ook nog een aantal puntenzwemmers mist, door welke omstandigheden dan ook, dan is het kwaad al snel geschiedt. Je kukelt uiteindelijk van plaats één naar de tweede plaats.
  Gelukkig hadden de kleinere zwemmers minder last van het ondiepe keerpunt, al waren er nog een aantal die met hun bolleke de bodem hadden “getest”. Achterom kijken heeft echter geen zin,dus laten we in de laatste competitiewedstrijd deze teleurstelling omzetten in positivisme! Ik zeg altijd: denken dat iets onmogelijk is, leidt tot het onmogelijke.
  Ik weet dat jullie dat kunnen en we zouden Kimbria niet zijn als we ons niet van onze goede kant zouden laten zien.
  Zeggen jullie allemaal de afspraken voor 6 maart maar af en knal erop los dat het een lieve lust is. Laten we de anderen laten zien dat we één groot team zijn. Doe het voor jezelf, je teamgenoten, de trainers, het bestuur en de sponsoren. Iedereen verdient dit.
  Het zou mooi zijn als we ná afloop in koor konden zingen: “Boe is dat feeske”, heij is dat feeske!!
  Zet hem op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>