Zwoegen voor eremetaal

Twee dagen lang in ons eigen Geusseltbad was het zwoegen en werken om op het ereschavot te komen. Dat lukte een groot aantal Kimbrianen aardig. 35 zwemmers over twee dagen vaardigde Kimbria dit jaar af op de Limburgse Winter Kampioenschappen.

Zaterdag was er een hoop spektakel te zien. (naar verluid voor sommigen onder ons begon deze dag al om 8u in de ochtend!..) Maar voor de meeste zwemmers startte het inzwemmen gelukkig pas om 13:30u. We openden het eerste programma met een medaille. De dames Milou, Demi, Jennifer en Inge begonnen met brons op de 4 x 100 wissel. De mannen Niels, Xavi, Luca en Maikel deden dit nog sneller en veroverden zilver. Daarmee was de toon voor een mooi weekend gezet, want er kwamen meer en meer medailles bij. Kevin en Gilles waren op papier aan elkaar gewaagd op de 100school, maar Kevin wist uiteindelijk te winnen. Dario moest vervolgens aan de bak op de 100vrij, Hij kreeg zijn gouden medaille niet cadeau en met name de laatste baan werd nog heel spannend! Zijn zusje Demi besloot het nog wat spannender te maken, op de 100school waren er drie dames die vochten voor het brons, maar Demi mocht deze nipt gelukkig toch mee naar huis nemen. De 100vlinder voor Cas en Luca dan, normaal gesproken het terrein van Cas, maar hij werd helaas gediskwalificeerd en Luca ging er met het goud van door. En met afstand, nummer twee volgde op bijna 4 seconden! Vervolgens mochten Maikel Nelissen en Lars gaan vechten om het brons, met exact dezelfde inschrijftijd (wat best bijzonder is), bleek Maikel in dit geval de sterkste.

Ook op zondag begonnen we sterk, de jongens Silas, Maikel, Luca en Niels begonnen niet met zilver maar met goud! De jongens 100m vrije slag was vervolgens ook behoorlijk spannend, we waren met een mega spannende estafette geëindigd op zaterdag, maar deze mocht er ook zijn! Kevin zijn 100vrij, Tussen het goud en brons zat nog geen halve seconde! Kevin wist uiteindelijk tweede te worden in de fotofinish. (Lang leve de elektronische tijdwaarneming!). Een verrassing kwam vervolgens op de 100rug van Lars, een dik PR leverde hem brons op, die was van te voren niet verwacht! Knap. Vervolgens alweer over de helft op zondag wist Kevin knap het goud te pakken op de 50vlinder, met een dik verschil op de rest van het veld verdeelden de drie mannen de prijzen.

Verder waren er mooie prestaties van Niels (mooie PR’s), Jessie dik PR op de vlinder, maar ook van Finn en Jennifer.

Tot slot chapeau aan de organisatie en iedereen die mee hielp, het liep weer super soepeltjes en was bere-gezellig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>