Swimkick Minioren deel 1

Op zaterdag 15 oktober jl. was De Polfermolen in Valkenburg het strijdtoneel van onze eerste Swimkick-Minioren wedstrijd. Slechts met de verenigingen ZC Valkenburg en Stein beloofde dit op voorhand een snelle en prettige wedstrijd te worden voor onze allerjongste minioren zwemmertjes. Sommigen zwommen zelfs hun allereerste zwemwedstrijd, waardoor het extra spannend werd.

De jongste minioren (2008/2009) mochten het spits afbijten en deden dat zeer verdienstelijk. Michele won bij de jongens en Kirsten bij de meisjes de 25m vrije slag. Romy behaalde brons en Nisrine en Luca werden 5e en 6e.

Op de 25m schoolslag wist Michele weer goud bij de jongens in de wacht te slepen, Romy deed dit bij de meisjes en Luca behaalde zilver. Kirsten en Nisrine kwamen net naast het podium op de plekken 4 en 5.

Tijn, Liv en Aylin zwommen de dubbele afstand: 50m vrije slag en 50m schoolslag. Zij zijn al iets meer ervaren en kunnen deze afstanden probleemloos aan. Tijn wist ze zelfs beiden te winnen bij de jongens, Liv deed hetzelfde bij de meisjes waar Aylin beide afstanden zilver wist te winnen.

Daar waar Emanuel op de 50m vrije slag nog zilver wist te winnen deed hij het op de 50m rugslag nog beter met goud als resultaat. Bieke won goud op de 50m vrije slag waar Sara zilver wist te behalen en Lia 5e werd. Op de 50m rugslag mocht ook Lia naar de prijsuitreiking om brons op te halen. Op de 100m rugcrawl stonden Bieke en Sara aan de start voor hun tweede afstand en deden ook dit zeer verdienstelijk met wederom goud voor Bieke als resultaat en Sara op een keurige 6e plek!

De meisjes 2007 zwommen een pittige 200m vrije slag en de 100m schoolslag. Emily zwom op de 200m onbedreigd naar de winst waar Anne-Marie 4e werd. Op de 100m werden de meiden 2e (Emily) en 3e (Anne-Marie). 

Bij de jongens 2006 dezelfde afstanden op het programma en deze waren beiden een prooi voor Kevin met dubbel goud.

De één jaar oudere meiden zwommen de 200m wisselslag en 100m vrije slag. Claire, Faye en Bente zwommen allen een mooi PR met goud voor Claire. De andere meiden werden 5e en 6e op deze lastige afstand. Op de 100m weer goede tijden en voor Faye en Bente hetzelfde resultaat (5 en 6), Claire wist nu zilver te winnen.

Giles en Tugra zwommen als eerste de 100m vrije slag. Hierop werd Giles 2e en Tugra met een mooie tijd 4e. Vervolgens zwom Tugra de 100m rugslag en wist hij brons in de wacht te slepen waar Giles nogmaals zilver behaalde op de 200m wisselslag.

De meiden Kirsten en Liv en jongens Michele en Tijn maakten het nog spannend op de 4x25m schoolslag estafette met uiteindelijk een 2e plek en niet ver van het goud!

De meiden Claire en Emily en jongens Giles en Kevin zwommen de 4x50m vrije slag estafette nek aan nek de gehele race naast het team van Zeps maar wisten uiteindelijk net te winnen en dus goud te behalen!

Proficiat aan alle Kimbrianen want wat hebben jullie goed gezwommen op deze wedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>