Sfeer, Spanning en Sensatie = Swimmeet

Maar liefst 24 Kimbrianen stonden aan de start op de Swimmeet in ons eigen mooie Geusseltbad, waar ook deze keer weer hele mooie tijden op het scorebord verschenen. De organisatie was ook deze keer weer prima voor elkaar, de wedstrijden liepen vlot door (met een kleine uitzondering van de finales op de eerste dag) en de zwemmers hadden er met deze geweldige sfeer heel veel zin in.

Zwemmers Jessie, Zoë, Maikel N. en Jorrit mochten voor de eerste keer ooit aan de Swimmeet deelnemen en gingen met vele PR’s huiswaarts, waar Maikel zelfs nog op zijn “favoriete” schoolslag 2 finaleplaatsen wist te behalen en zich ook daar weer wist te verbeteren.

Ook de ervaren “oude” rotten Roy, Tim, Simone en José kwamen op de Swimmeet tot PR’s. Tim moest op dag 1 eerst nog even warm draaien, maar op dag 2 en 3 werden al zijn tijden verbeterd. Zijn 50ss was ook nog eens goed voor een finaleplek. José wist haar 100m vlinderslag te verbeteren en deed dat op de 100m wisselslag op dag 3 nog eens dunnetjes over. Simone zwom de 100m rugcrawl sneller als ooit en goodold Roy was zeer getergd en liet PR’s noteren op beide vrije slag onderdelen en de 50rc, waar hij op de 100ws er zeer dicht bij in de buurt kwam.

De junioren daarentegen waren verbluffend goed op dreef na de kerstdagen. Inge wist van de 9 onderdelen er 5 te verbeteren, Milou mocht inclusief de 100m schoolslag finale in totaal 10x starten en zwom 8 PR’s, bij Demi stond de teller na 3 dagen Swimmeet op 7 finales en evenzoveelPR’s, Maikel zwom 6 finales en wist zich in totaal 5x te verbeteren en behaalde brons op beide vlinderslag onderdelen, Silas wist ook een mooie 4-tal finaleplaatsen te behalen en wist op bijna al zijn starts persoonlijke records te zwemmen (uiteindelijk stond zijn teller op 9, al zijn afstanden dus!) en Jennifer wist alleen de 50rc niet te verbeteren. Ook zij had met 5 finaleplaatsen en maarliefst 11 persoonlijke records een schitterende Swimmeet.

Stijn zwom alleen op dag 2 en zwom wel een 3-tal goede races, maar helaas waren ze allen net niet snel genoeg voor een persoonlijk record. Wellicht volgend jaar 3 dagen Swimmeet Stijn 😉 ? Maaike zwom 7x persoonlijk en ook zijn wist mooie resultaten te behalen, haar 100vs, 50 en 100rc en ook de 100ss werden verbeterd. Dario zwom alle afstanden en verbeterde zich op de 50vl en ook op “zijn” 50ss. Aukje zwom alles zo rond haar beste tijden ooit, maar in de finale op de 50m vlinderslag was het dan toch raak en zwom ook zij een PR. Danny behaalde finales op beide schoolslag onderdelen en wist zichzelf in totaal 4x te verbeteren tot een beste tijd ooit. Vera zwom alle 9 afstanden en buiten een hele mooie tijd op de 100m vrije slag behaalde zij een finaleplek op de 50m schoolslag en in totaal 6 tijdsverbeteringen. Dit alles was voor Laurens nog niet goed genoeg, want hij zwom enkel op de 100rc geen PR, de rest wist hij allemaal te verbeteren met een schitterende 58.81 op de 100vs als hoogtepunt. Anouk zwom 8 onderdelen (volgend jaar ook de 100vl Anouk?) en zij zwom alles één op één en dus alleen maar besttijden waar haar 50vl en 50vs er met kop en schouders bovenuit staken.

Zonder iemand anders tekort te doen mogen we ook wel stellen dat Rianne deze editie van alle Kimbrianenwerd uitgeroepen tot Queen of the Swimmeet. Zij behaalde niet alleen 9 finaleplaatsen op alle 9 onderdelen, maar wist ook nog eens alles te verbeteren. Zelfs in de finales ging het meestal nog eens een stuk sneller als in de ochtend waar al hard werd gezwommen. Op de 50ss en 100ws werd ze 3e in de finale en haar 100vl was heel erg goed en hiermee won ze zilver (met een gouden randje eromheen).

De sfeer was alle 3 de dagen voortreffelijk te noemen, maar de spanning en sensatie was zelfs in het laatste onderdeel buitengewoon hoog. In de afsluitende 10 x 25m vrije slag estafette probeerden we op papier 2 gelijkwaardige Kimbria teams tegen en naast elkaar te laten strijden in een onderling gevecht wie als beste estafette team zou eindigen. Wat niemand vooraf had kunnen voorspellen was dat team Kimbria 2 met zwemmers Tim, Demi, Laurens, Rianne, hoofdtrainer Charel, Inge, Silas, Milou, Kevin en Kyra deze eer naar zich toe wist te trekken. Verschil: 2.17.28 om 2.17.29 en zo was de spanning en sensatie voelbaar tot de laatste meter.

Een grote dank aan alle vrijwilligers, officials, ploegleiders en zwemmers: Swimmeet 2015 was in één woord geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>