ZV Kimbria KAMPIOEN C-competitie!!

De landelijke C-competitie bestaat uit 4 rondes, de 4e en laatste ronde van deze competitie vond afgelopen zondag plaats in onze eigen vertrouwde thuishaven het “Geusseltbad”.In ronde 3 hadden we als team behoorlijk gefaald in het oude 4-banen bad te Melick. Daar waar we in ronde 1 een onverwachte koppositie wisten te bemachtigen en deze in ronde 2 wisten te consolideren, vielen we in ronde 3 als team door de mand. Onze concurrent ZVV had al op zaterdag gezwommen en we wisten dat we een ruime minuut goed te maken hadden op deze ploeg uit het Gelderse Vaassen, gelegen tussen Apeldoorn en Zwolle. Op voorhand de punten al een beetje doorgerekend te hebben wisten we dat iedereen zijn eigen persoonlijke record moest benaderen om nog een aanspraak te mogen maken op het kampioenschap.

Vanaf het begin zaten we gelukkig heel goed in de wedstrijd, de spanning deed de zwemmers blijkbaar erg goed. De heren estafette werd sneller dan de inschrijftijd winnend afgesloten, de 1.54.00 split van Dario als slotzwemmer is hier wel een vermelding waard. Bij de jongste meisjes en jongens (2004 en jonger) werd nauwelijks iets verspeeld, dus zaten we na de eerste 3 programma’s precies op kampioenschapskoers!

Op de 200m vrije slag meisjes werd de 1e klapper uitgedeeld, allen doken ruim onder hun PR en dat was dus extra winst op onze concurrent. Hetzelfde deden de jongens op de 100m schoolslag en de dames op de zware 200m vlinderslag. De marge was na 7 programma’s al opgebouwd, we konden nu zelfs nog iets verliezen. Inmiddels een korte pauze na programma 7 om de heren van de 4 x 200m vrije slag een beetje extra rust te geven voor de 100m rugcrawl. Dat bleek goed uit te pakken, want hierop verspeelden we helemaal niets.

Deze lijn werd dus ook na de pauze goed doorgezet, want de meiden wisten op de 100m schoolslag een goede race af te leveren. Op de 100m rugcrawl bij de jongens pakten we weer de nodige winst op de PR tijden, want ook hier doken alle jongens ruim onder hun tijd. Dan de meiden weer op de 200m rugcrawl waarop ook niets werd verloren, net als de jongens op de 100m vrije slag die naast elkaar streden voor iedere centimeter. De dames consolideerden op de 50m vrije slag en de alweer voor de 3e keer aan de start verschijnende heren deden hetzelfde op de 200m wisselslag. We hadden halverwege dus nog steeds een marge op de concurrentie.

Toen was het weer de beurt aan de jongste categorie meisjes en jongens. Waar we niet alleen in deze categorie vele zieken hadden in de afgelopen week (maar gelukkig wel weer allemaal aanwezig op de wedstrijd), zag je aan hen dat ze nog niet helemaal 100% fit waren. Gelukkig bleven ze strijden tot de finish en hielden we hierop de schade enorm beperkt. Op de 100m schoolslag meisjes wisten we weer een klein beetje winst te pakken, op de 200m vrije slag jongens bleven we op PR koers en bij de 200m wisselslag dames leverden we een klein beetje in (was ook voor hun alweer de 3e start van de dag). Al met al nog steeds ontzettend goed op koers voor een kampioenschap.

De heren 50m vrije slag deden het naar alle verwachting, net als de meiden op de 100m rugcrawl, de jongens op de 100m schoolslag en de andere meiden op de 100m vrije slag. Op de 200m rugcrawl bij de jongens jeugd snoepten we er weer wat vanaf, bij de 100m rugcrawl dames leverden we weer minimaal wat in en bij de 200m vlinderslag (2 programma’s voor het einde) wisten we met 10 seconden winst t.o.v. de PR’s weer een klap te slaan. Nu alleen nog de estafettes!

Met het gehele team langs de kant van de bak luid aanmoedigend schreeuwden we de estafettes van de jongens naar de winst in een dikke verbetering van hun inschrijftijd waar Luca begon met een PR, Silas en Niels een nog nooit vertoonde 28’er wisten te zwemmen en Maikel direct na zijn 200m vlinderslag en met heel veel doorzettingsvermogen nog een 26’er wist uit te persen! Vervolgens alleen nog de estafette meisjes junioren met in gedachte dat het alleen nog maar mis kon gaan bij een eventuele diskwalificatie. Alle meiden deden het onder de luide aanmoedigingen prima in het water. Milou zelfs nog wat sneller als persoonlijk op de 100m rugcrawl, ook Jennifer sneller op de 100m schoolslag persoonlijk, Demi zo vlak na een 100m rugcrawl en haar 5e start (!!) van de middag kreeg het op de 100m vlinderslag zwaar maar wist tandenbijtend met een respectabele tijd de finish te bereiken en vervolgens werd het door de slotzwemster Inge vakkundig afgemaakt.

Hiermee mag ZV Kimbria zich na een moeizame handhaving afgelopen seizoen nu KAMPIOEN in de C-competitie 2015-2016 noemen!! Een echte teamprestatie waar de gehele Kimbria familie ontzettend trots op is dat we dit als team hebben geflikt!

Na een nat pak en een feestje in het zwembad werd na afloop het kampioenschap in het Grand-café van het Geusseltbad met een goed georganiseerd diner voor alle Kimbrianen en hun supporters nog eens dunnetjes gevierd. Een dikke proficiat aan iedereen die aan dit enorme succes heeft bijgedragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>