14 medailles en maar liefst 20 persoonlijke records in Stein

Op zondag 13 december jl. hebben 14 zwemmers van ZV Kimbria deelgenomen aan de 2eMiniorenwedstrijd. Voor de Kimbrianen was het de eerste keer in het nieuwe bad in Stein, een mooie 6 banen 25 meter bad, alleen jammer dat er voor publiek geen faciliteiten zijn gemaakt.

De zwemmers lieten zich hierdoor niet beïnvloeden en leverden puike prestaties in het zwembad. Zo zwom onze jongste deelneemster Anne-Marie voor het eerst een 100m vrije slag en rugslag, waarbij ze op de rugslag ook nog eens een mooie bronzen medaille in de wacht wist te slepen. De jongste deelnemer was Kevin, die wist zijn 100m schoolslag met 6sec te verbeteren en op deze afstand als ook op de 50m vlinderslag goud in de wacht te slepen.

Bij de meisjes minioren 4 stond Sara 2x aan de start. Op de 100m rugslag wist zij zich goed te verbeteren en op de 100m vrije slag net niet. Toch ook voor haar weer een hele ervaring rijker. Bij de jongens minioren 5 stonden Giles en Tugra voor ZV Kimbria aan de start. Giles wist een mooie 50m vlinderslag te bekronen met een dik PR en goud en deze kleur medaille deed hij nog eens dunnetjes over op zijn favoriete slag, de 100m schoolslag. Waar Tugra op de vlinderslag helaas nog werd gediskwalificeerd wist hij zich ontzettend goed te herstellen op de schoolslag. Naast het goud van Giles werd Tugra op deze afstand 3e en behaalde hij dus een bronzen medaille.

Vervolgens was het de beurt aan Xaviënna die voor het eerst de 200m vrije slag en 100m vlinderslag op haar programma had staan. Op de vrije slag zwom ze in de 2e serie een mooie constante race en wist zij haar inspanningen te bekronen met een 2e plaats en dus zilver. Op de vlinderslag waren de zenuwen waarschijnlijk net iets aan de te hoge kant, waardoor ze zich deed vergissen en de race met borstcrawl begon. Jammer, maar weer een leermoment voor de volgende keer.

De kompanen Cas en Luca waren voor dezelfde afstanden naar Stein gekomen, echter begonnen zij eerst met de 100m vlinderslag en daarna pas de 200m vrije slag. Op de vlinderslag vochten zij naast elkaar een onderling gevecht uit welke uiteindelijk in de laatste 25m werd beslist door Cas. Hij won dus het goud waar Luca genoegen moest nemen met zilver.  Beide jongens wisten wel hun PR’s met ruim 2sec te verbeteren. Op de 200m vrije slag waren ze beiden erg passief in hun race, want de 2e helft werd sneller afgelegd als de eerste helft en daarmee wisten ze wel te verbeteren maar had er meer in kunnen zitten. De rollen waren nu wel omgedraaid, want Luca wist nu van Cas te winnen en mocht zich het goud laten omhangen, Cas won op deze afstand het brons.

Bij de jongens minioren stonden Maikel en Jorrit aan de start voor de 200m vrije slag. Maikel wist van start tot finish zijn 5e plek veilig te stellen en wist op het laatst nog bijna nr. 4 voorbij te steken. Hij verbeterde wel zijn inschrijftijd, maar dat was net geen PR voor Maikel aangezien hij als eens sneller had gezwommen. Jorrit daarentegen wist wel zijn beste tijd ooit met bijna 8sec te verbeteren en mocht hiermee tevreden huiswaarts keren.

Tenslotte onze meisjes junioren 1 en 2 niet vergeten, want zij zwommen in de snelste series naast elkaar de 200m vrije slag en moesten afsluiten met de zware 200m vlinderslag. Allen wisten zich op de vrije slag heel goed te verbeteren. Piawas aan de finish de snelste van de Kimbria meiden en won zilver met een verbetering van 9sec, Jessie werd net 4e maar zwom 10sec sneller als ooit tevoren, Zoë daar vlak achter 5emet een tijdsverbetering van 8sec en Bianca werd 6e met een verbetering van 5sec. Op de 200m vlinderslag deden de dames het nog beter. Zoë, Bianca en Jessie verbeterden zich allen met ongeveer 10sec, Pia zwom deze afstand voor het eerst en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Uiteindelijk wist Zoë deze afstand winnend af te sluiten en won hiermee het goud, Pia werd met een knappe laatste 50m maar net 2e achter Zoë, Jessie werd 3e en Bianca 5e. Helaas werd Jessie achteraf gediskwalificeerd vanwege een ongelijke beenslag. Maar ondanks alles konden deze meiden terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Zo ging Kimbria met 14 deelnemers ook met 14 medailles huiswaarts, gemiddeld dus 1 op 1 en gezien de mooie tijden mogen ook de niet medaille winnaars trots zijn op hun prestaties.

Een reactie op “14 medailles en maar liefst 20 persoonlijke records in Stein

 1. Jos Wesché

  Hoi Rick, het is je weer gelukt om een leuk stukje te schrijven over de Minioren 2 wedstrijd in Stein. Ik lees dat in het nieuwe zwembad te weinig aandacht is geschonken aan de faciliteiten voor de supporters. Dat is jammer en zeker een gemiste kans.
  Men vraagt zich af of er door de bedenkers van dit nieuwe bad niet in de toekomst wordt gekeken. Maar nu over onze jeugd.
  De prestaties zijn om over naar huis te schrijven en jij weet dat op een aardige en bemoedigende manier richting deze kinderen op papier te krijgen. Gezien het geringe aantal deelnemers kreeg je de kans om zowat één op één iedereen onder de aandacht te brengen. Het is een riem onder het hart voor deze kleintjes om eens in de kijker te staan. Geweldig ook dat Cas en Luca op een sportieve manier zo de strijd met elkaar aangingen. Het zijn voorbeelden voor de beginnelingen en vooral leermomenten voor hen.
  Nu kunnen zij ervaren en zien wat er in de toekomst van hun verwacht wordt en wat tot de mogelijkheden behoort. Maar als het plezier in het zwemmen er is, dan volgen de resultaten vanzelf. Op een verantwoorde manier trainen en een goede inzet is de moeder van de porseleinkast!
  Alles op zijn tijd zullen we maar zeggen. Voor nu wens ik het bestuur, de leden en allen die Z.V. Kimbria een warm hart toedragen mooie feestdagen en een sportief en geweldig 2016 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>