Grote medaille oogst op LZK!

Onze Kimbrianen hebben in de twee weekenden van de LZK uitstekende prestaties laten zien. In het snikhete 50m bad D’r Pool in Kerkrade hebben wij als vereniging het heel erg goed gedaan.

Goudhaantje van deze kampioenschappen was Demi, die op de 400ws, 200rc en 100rc in het eerste weekend al 3x goud wist binnen te slepen. Later in het kampioenschap kwamen daar nog de 200ws en 100vl bij en dat maakte voor haar een totaal van 5x goud! Broer Dario won 2x goud, op de 400vs en de 50rc was hij de snelste en mag hij zich Limburgs Kampioen noemen.

Verder wisten ook Luca en Zoë een Limburgse titel voor zich op te eisen. Luca deed dit door de 200vs in een strakke race te winnen (overigens voor hem ook de enige mogelijke afstand dit kampioenschap gezien zijn leeftijd). Zoë wist na een goede eerste baan op de 100vl ook de 2e baan haar tempo knap vol te houden en dat bleek een serie later goed voor goud.

Ook Xavi liet dit toernooi na een enkelbreuk en een lange revalidatie zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Hij stond maar liefst 8x op het podium en wist op de 100ss zelfs zijn eerste NJJK-limiet te zwemmen, ook hij is er naast Demi, Dario en Maikel bij in Dordrecht!

Tevens waren er meerdere medailles voor Niels. Hij won zilver op de 100rc in een hele mooie tijd en ook zilver op de 400ws, maar ook brons op de 200rc en 200vl. Maikel van der Linden ging met 6 medailles naar huis. In het 1e weekend behaalde hij brons op de 400vs en 200ws en in het 2e weekend op de 100vl en 200vl. Dit laatste weekend wist hij ook nog zilver te behalen op de 400ws en de 200vs. Ook Jennifer mocht zich tot meervoudig medaille winnares laten kronen. In een sterke leeftijdscategorie bij de meisjes wist zij op de 100ss en 200ss, maar ook op de zware 200vl brons te veroveren.

Deze Limburgse Kampioenschappen waren ook voor Maikel Nelissen een zeer geslaagd toernooi. Hij verbeterde bijna al zijn inschrijftijden van een 25m bad, maar zwom ook zeer knap naar een bronzen plek op de 400vs waarop hij maar liefst 45sec. wist te verbeteren! Dezelfde kleur medaille was er voor good “old” Tim, die op de 50vl bij de heren een voortreffelijke baan wist te sprinten en uiteindelijk dus goed was voor brons.

Waar we in het eerste weekend in alle 3 de estafettes helaas net 4e werden maakten de teams dit in het 2e weekend helemaal goed. Na een ontzettend spannende race wisten de jongens Niels, Xavi, Luca en Maikel vd Linden op de 4x200m vrije slag net het brons in de wacht te slepen. De nummer 4 (RZ Roermond) werd pas in de laatste 2m voorbij gezwommen. De meisjes Demi, Milou, Jennifer en Inge behaalden brons op de 4x100m wisselslag. Dit is echter met een gouden randje, want ze behaalden niet alleen een limiet voor de NJJK maar vergeet ook niet dat de nr. 1 en nr. 2 op de afgelopen Nederlandse Kampioenschappen het goud en zilver wisten te winnen. Zij hadden dus tegenstandsters van zeer hoog niveau! Splittijden van de meiden waren: 1.11.27 op de rc voor Demi, 1.24.63 op de ss voor Milou (dit is bijna 5sec. sneller als een weekend eerder op de 100ss persoonlijk!), 1.17.97 op de vl voor Jennifer en 1.08.68 op de 100vs voor Inge.

Buiten al deze medailles waren er uiteraard meer deelnemers/sters van Kimbria aan de start van dit kampioenschap die ook meer dan uitstekende prestaties hebben geleverd. Jessie wist zich ontzettend goed te verbeteren op de 200ws en 100vl, ook bij haar bleven de 25m bad tijden niet overeind. Jeroen die op zijn laatste Limburgs Kampioenschap helaas net 4e werd op de 50rc. Laurens die toch steeds meer limieten begint binnen te slepen en daarnaast belangrijk is in de estafette. Silas die na 1 limiet afgelopen seizoen er nu 3 in de wacht wist te slepen en daarnaast ook in de 4x100vs estafette bij de jongens zwom. Cas die op zijn eerste Limburgs Zomer Kampioenschap op de 200vs ook op de 100m tussentijd een mooi PR wist te zwemmen. Vera die na een wat minder 1e weekend een week later ontzettend dicht bij haar PR’s wist te komen en knokte voor iedere cm. En ook Pia die toch maar mooi die zware vlinderslagnummers heeft gezwommen en in een zeer sterke leeftijdscategorie een mooie 5e en 6e plek wist te behalen.

Al met al een heel geslaagd kampioenschap waar we uiteindelijk met 9x Goud, 13x Zilver en 21x Brons toch maar mooi 43 medailles wisten te behalen! Achter de grote top 3 Nimo, Hellas-Glana en HZPC de 4e Limburgse vereniging m.b.t. hoeveelheid eremetaal.

Daar waar we vorig seizoen in totaal 34 medailles wisten te behalen hebben we dit aantal deze editie ruim weten te overtreffen. Hartelijk gefeliciteerd aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Een reactie op “Grote medaille oogst op LZK!

  1. Rini van Ommeren

    Wat is hey nog aon tow te voegen chappeau veur alle en trainers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt gebruik maken van de volgende HTML tags and codes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>